{ "title": "Alabaş Turp", "image": "https://www.turp.gen.tr/images/alabas-turp.jpg", "date": "19.01.2024 21:33:58", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Alabaş Turp, En çok Avrupa'da tüketilen bir turp çeşididir. Biraz turba ve şalgama benzeyen alabaş turpu besin ve vitamin açısında oldukça zengindir. Alabaş turpu birçok hastalık için şifa olarak kullanılır. Kalori bakımında da düşük bir sebze türüdür. Alabaş turp yeşil ve eflatunu andıran bir renk ile iki çeşitte bulunur. Türkiye'nin de birkaç ilinde hasadına başlanılmıştır. Alabaş turpun şekli şalgama da benzer. Alabaş turpun sadece kendisi değil yaprakları da yenilebilir. Yaprakları da ayrı vitamine sahiptir. Mineral, vitamin ve lif bakımında yüksek değerlere sahip bir meyve türüdür. Bunların yanı sıra kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum değerleri oldukça yüksektir. Aslında diğer turplardan pek bir farkı yoktur. Sadece bazı hastalıklara daha iyi gelir. Alabaş turpu sade olarak tüketildiği gibi salatası, çorbası veya başka yemeği yapılarak da tüketilebilir.

Alabaş turpun faydaları nelerdir?
" } ] }