{ "title": "Ballı Turp", "image": "https://www.turp.gen.tr/images/balli-turp.jpg", "date": "19.01.2024 12:55:04", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Ballı turp, Özellikle kış aylarının gelmesi ile grip, nezle veya soğuk algınlığı virüsleri de kış ile gelmiş oldu. Öksürük, burun akıntısı kış aylarında çoğu kişide olan rahatsızlıklardır. Özellikle de bünyesi zayıf olan kişiler kış aylarında hemen grip veya nezle olabilir. Grip, nezle veya soğuk algınlığı bazen çabuk atlatılır ya da bazen çok uzun sürebilir. Bu rahatsızlıklar geçtikten sonra uzun bir süre ise sadece kuru bir öksürük kalır ve bu kuru öksürüğün geçmesi ise epey bir zaman alabilir. Müdahale edilmeyince ise daha da uzun sürer. Öksürük için ilaç kullanmayı ben pek tercih etmiyorum. İlaç yerine evde hazırladığım çaylar veya kürler ile de öksürüğü geçirmek oldukça mümkün. Kara turp ve bal ile öksürüğü geçirmek çok kolay. Ben çok grip olan ve kış aylarında çok öksüren bir insanım. O yüzden bende sürekli siyah turp ve bal hazırlıyorum kendime. Öksürüğe iyi gelen bu yiyeceğin başka faydaları da var elbette.

Siyah turbun faydaları nelerdir?
Bu kadar faydalı olan bir yiyeceği yani sebzeyi bence sürekli kullanabiliriz. Hasta olmayı beklemeden gün içerisinde yemeklerin yanında veya salatalarımızın içerisinde siyah turbu kullanalım. Öksürük için iyi gelen siyah turp kürünün tarifine geçelim şimdi.

Ballı turp için gerekli olan malzemeler
Ballı turp kürü için ilk olarak siyah turbumuzun baş kısmını kesiyoruz. Kestikten sonra turbun içini bir kaşık ile veya oyacak ile oyduktan sonra turbun bir de alt kısmını ufak bir şekilde kesiyoruz. Kestikten sonra turbun içerisine balı koyalım ve turbu bir su bardağının üzerine oturtalım. Bardağın içerisine turbun suyu ve bal damladıkça içebilirsiniz. Öksürüğünüz geçene kadar tüketebilirsiniz.

" } ] }