{ "title": "Japon Turpu", "image": "https://www.turp.gen.tr/images/japon-turpu.jpg", "date": "21.01.2024 17:18:04", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Japon Turpu, Ülkemizde bulunan siyah veya kırmızı turplarla tam olarak benzerlik gösteren Japon turpu, genellikle Asya ülkelerinde tüketilir. Beyaz renkte olan bu turpun tadı siyah ve kırmızı turpa göre daha az acıdır.

Japon turpunun tohumları, genellikle ekim ve şubat ayları arasında önceden sürülmüş ve ticari gübre atılmış arazilere ekilerek yetiştirilir. Ekilecek alanların gübrelenmesi Japon turpunun yetiştiriciliğinde verimi oldukça artırır.

Japon turpunun sulaması, turpların çatlamaması için oldukça önemlidir. Sulama işlemi iklim şartlarına göre hasat mevsimine kadar 4 ya da 6 defa yapılabilir.

Japon turpunun verimi ve hasadı, ekilen arazilerden 3 tona yakın verim elde edilebilmektedir. Fakat bu oran turpun yetiştirilme koşulları ve çeşitlerine göre değişebilir.

Japon turpu çok lezzetli bir sebze olduğu için ekmek arasında tuzlanarak yenilebilir. Japon turpunun yaprakları, sebze yemekleri gibi doğranarak yemek olarak, tohumların ise balıkları lezzetlendirmek amacıyla, salata ve çorbalarda baharat yerine kullanılabilir.

Ayrıca bu turp taze olarak turşu yapımında ve salatalarda, haşlanarak veya soslanarak da tüketilebilir. İçerisinde yağ ve şeker bulundurmayan bu turp muhteşem bir kokuya sahiptir. Besin değerleri yüksek olmasına karşılık kalorisi düşük olan Japon turpu kalsiyum, folik asit ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Sağlığa birçok faydası olan bu turpu pazarlarda ve marketlerde bulabilirsiniz.

Japon turpunun sağlığa faydaları nelerdir?
" } ] }