{ "title": "Siyah Turp Bal", "image": "https://www.turp.gen.tr/images/siyah-turp-bal.jpg", "date": "21.01.2024 01:27:30", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Siyah turp ve bal, özellikle kış aylarında kullanılabilecek, tüm hastalıklara karşı bir önlem olarak kullanılan ve vücudun direncini arttıracak oldukça sağlıklı ve faydalı bir karışımdır. Siyah turp başlı başına zaten tam bir vitamin ve demir deposu olan bir sebzedir. Siyah turp içerdiği bol miktarda ve oldukça zengin olarak barındırdığı lifler sayesinde sindirim sisteminin düzenli ve dengeli bir şekilde çalışmasında oldukça etkili bir sebzedir. Ayrıca karaciğerin hücrelerini temizler ve mikroplara karşı vücudu dirençli bir hale getirerek hastalıklara karşı vücudu korur, akciğerleri kuvvetlendirerek en ufak bir mikrop da bile akciğeri mikroplardan koruyarak mikrop kapmasını önler ve mikroplara karşı da dirençli bir hale getirir, safra kesesinin boşalmasını sağlar ve safra kesesinde oluşacak olan taş ya da bazı olumsuz durumlara karşı koruyarak bu tür durumların oluşmasını önler ve dirençli bir hale getirir, iştahı açarak yemek yemede zorluk çeken kişilerin hassas bünyelerini güçlendirerek daha güçlü bir bünye olmasını sağlar. Tüm bunların yanı sıra siyah turp ve bal karışımdaki kullanacağımız bal da kişinin bünyesini güçlü bir hale getirir, vitamin değerlerinin yükselmesini sağlar, hastalıklara karşı direncini arttırır ve kişiyi hastalıklardan korur. Tüm bu faydaları veren ayrı ayrı oldukça faydalı ve sağlıklı olan bal ve siyah turp bir araya geldiği zaman başlı başına tam bir antibiyotik olarak kullanılmaktadır. Siyah turp ve bal karışımının yapımı da oldukça basittir. Beraber bu şif deposu siyah turp ve bal karışımının yapılışına bakalım;