{ "title": "Turp Çeşitleri", "image": "https://www.turp.gen.tr/images/turp-cesitleri.jpg", "date": "21.01.2024 05:10:31", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Turp çeşitleri, Turp, yaprakları tüylü olan ve çiçekleri beyaz, sarı ve mor renkte olan ömrü bir yıllık olan bir sebze çeşididir. Sert bir yapısı olan ve kökü yenile ol olan bu sebze hem öyle soyulup yenilebilir hem de salatanın içerisine konularak çok güzel bir lezzet elde edilmek için kullanılır. Turpun çok sert bir yapısı olduğu için ya ince ince dilimlenerek tüketilir ya da rendelenerek tüketilir. Ayrıca turp çiğ olarak tüketilmesinin yanı sıra bazı yemeklere de eklenirken bazen de turşusu yapılarak tüketilebilir. Turpun faydalı olmasının en önemli sebepleri de içerdiği lifin zenginliği ve yine içeriğindeki bol vitamin değerleridir. Hem lezzet açısından hem de görünüm açısında farklı turp çeşitleri vardır. Bu turp çeşitlerini beraber inceleyelim;