{ "title": "Turp Kavurması", "image": "https://www.turp.gen.tr/images/turp-kavurmasi.jpg", "date": "21.01.2024 13:54:00", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Turp Kavurması, Turp sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif olduğunu düşünüyorum. Eğer ki mide rahatsızlığınız da yoksa gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Turpun faydalı bir sebze olduğu zaten herkes tarafından biliniyor. Özellikle sindirime çok yardımcıdır. C vitamini yönünden de oldukça zengindir. Şimdi turp kavurması nasıl yapılır bunu tarif etmeye çalışayım.

Turp Kavurması Malzemeleri
Turp Kavurması Nasıl Yapılır?

İlk olarak turplar temiz bir şekilde yıkanır ve kabukları soyulur. Ardından rendeleme işlemine geçilerek bütün turplar rendelenir. Uygun bir tava içerisine zeytinyağı ilave edilerek piyaz şeklinde doğranmış olan soğanlar eklenir ve kavrulmaya başlanır. Soğanlar tamamen kavrulduktan sonra rendelenmiş olan turpları ilave edin ve biraz kavrulduktan sonra damak tadınıza göre tuz ve kırmızı toz biber eklenir ve karıştırılır. Turplar tam anlamıyla yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz. Sıcak olarak servis etmenizi tavsiye ediyorum. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }