{ "title": "Turp Mezesi", "image": "https://www.turp.gen.tr/images/Turp-Mezesi-29.jpg", "date": "19.01.2024 11:33:26", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Turp mezesi, C vitamini bakımından zengin olan turp kış aylarında tezgâhlarda taze olarak bulunan faydalı bir sebzedir. Özellikle kış aylarında içeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücudumuzu hastalıklara karşı korumaktadır. Halk arasında turp gibi olmak deyimi boşuna söylenmiş bir söz değildir. Tamam turp çok faydalı yiyelim peki nasıl? Turp salatası ve turp mezesi yaparak turpun faydalarından yararlanmak mümkündür. Turp tadı itibariyle herkese yakın bir sebze değildir. Farklı aromalar katarak bunu telafi etmek mümkün. Sizde turp mezesi yaparak sofranızda yer verebilirsiniz. Turp mezesi yapmak çok kolaydır. 5 dakikanızı ayırarak sofranızı ve sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Et yemeklerinin ve manganın yanında dengeleyici olarak tercih edilebilir. Şimdi size turp mezesi nasıl yapılır onu anlatacağım,

Turp mezesi için gerekli malzemeler
Turp mezesi nasıl yapılır?

Öncelikle turpları bir güzel yıkayın. Vaktiniz var ise bir süre suda bekletmenizi tavsiye ediyorum. Malum turp toprakta yetişen bir sebze olduğu için kum ve toprak olabilir. Yeterince temizlediği ne dikkat edin. Turpların kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyun. Rendenin ince tarafıyla turpları rendeleyin. Geniş bir kabın içerisine alın ve üzerine yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsağı ilave edip karıştırın. Servis tabağına turp mezesini alın. Üzerine sıvı yağ ve pul biber gezdirirken sonra servis edebilirsiniz. Hazırlanan turp mezesi ortalama 4 kişiliktir. Bunu kendi sayınıza göre azaltabilir veya çoğalabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }