{ "title": "Turp Otu", "image": "https://www.turp.gen.tr/images/turp-otu.jpg", "date": "19.01.2024 15:32:01", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Turp otu, günümüzde insanlar tarafından oldukça sevilen ve oldukça bol bir şekilde tüketilen yiyeceklerdir. Turp otu, daha çok salatalar içerisinde lezzeti nedeniyle kullanılan bir bitki olsa bile aslında insan sağlığı için çok farklı ve çok etkili faydaları bulunmaktadır. Bazı yörelerde turp otunun farklı isimler, i bulunmaktadır. Özellikle yabani turp, eşek turpu, turpluk otu, geyik turpu ve eşek mancarı gibi isimler ülkemizde çok yaygın bir şekilde yöresel olarak kullanılmaktadır. Aslında hepsi tam olarak bir turp otudur. Turp otu, insanlar tarafından özellikle yetiştirilmektedir. Fakat bazı bölgelerde bu ot yabani olarak dağlarda ya da sebze tarlalarında kendiliğinden yetişmektedir. Tahıl tarlalarında ve sebze bahçelerinde çokça yetişen turp otunu, bilen insanlar severek tüketirler. Aslında turp otunu pazarlarda da bulmak mümkündür. Eğer sizlerde turp otu arıyorsanız pazarlarda bu bitkiye ulaşabilirsiniz. Eğer narenciye ağaçlarından bulabilirseniz turp otunu bu ağaçlar etrafında ya da yakınlarında bulabilirsiniz. Çünkü turp otu, narenciye ağaçlarını ok sevmektedir. Turp otunun tadı ise daha çok roka bitkisine benzer. Hafif acımsı olması nedeniyle salatalar içerisinde kendini belli etmektedir. Yine acı olması nedeniyle üzerine limon sıkılarak tüketildiğinde güzel bir tat alınabilir. Bazı insanlar turp otunu yağla birlikte pişirerek tüketmektedir. Bu durumda aslında bazı özelliklerini kaybetse bile yine de oldukça mükemmel bir lezzet ortaya çıkarmaktadır. Eğer turp otu, faydaları nedeniyle tüketilecekse kesinlikle kavrulmadan tüketilmesi önerilmektedir. Bu şekilde çok daha faydalı olacaktır.