{ "title": "Yeşil Turp", "image": "https://www.turp.gen.tr/images/yesil-turp.jpg", "date": "22.01.2024 00:35:07", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yeşil turp, ülkemizde de bulunan Çin turpu, karpuz turpu gibi isimlerle bilinen bir turp türüdür. Turbun dış kabuğunun yeşil beyaz renklerine sahip olması, içinin kırmızı renkte olması herkesin dikkatini çeker. Ortalama 6-7 cm çapında olan bu sebze türünü yemeklerle birlikte salata gibi, yemeklerden sonra da sade olarak tüketebilirsiniz. Yeşil turp anavatanı Çin olan bir sebzedir. Ekildikten sonra 70-75 günde hasada gelir. Üstelik kışın soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır. Bildiğimiz turplardan farklı renklere sahip olduğundan, herkesin ilgisini çeker. Ancak bunun yanında oldukça yararlı bir sebzedir. Tadı sulu, hafif tatlımsı ve gevrek özelliktedir. İster küp şeklinde doğranarak ister rendelenerek yeşillikler, zeytinyağı ve limonla birlikte harika bir uyum sağlar.

Yeşil turp faydaları nelerdir?
Yeşil turp ve diğer turp türleri mide rahatsızlıkları olan kişilerde, mide yanmasına ve geğirmeye neden olur. Üstelik hazmı da zor olur. Bunun için yapraklarıyla birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.
" } ] }