{ "title": "Yoğurtlu Turp Salatası", "image": "https://www.turp.gen.tr/images/yogurtlu-turp-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 22:39:50", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Turp Salatası, kış sebzesi olan turp mutlaka tüketilmesi gereken besinlerin içerisinde yer almaktadır. Turpu farklı malzemeler ekleyerek çeşitli salatalar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca turp özellikle karaciğer açısından oldukça faydalıdır. Çünkü karaciğerde meydana gelen şişlikleri giderdiği gibi aynı zamanda daha kuvvetli olmasına da yardımcı olmaktadır. Hatta kış aylarında herkesin şikâyetçi olduğu öksürüğü önlemede büyük yarar sağlamaktadır. Turp bronşit ve astım hastalıklarının doğal yoldan tedavisi için kullanılmaktadır. Turp salatası hem besleyici hem de kişilerin iştahını açmaktadır. Yapımı oldukça kolay ve besleyici olan bu salatayı günlerinizde ya da eve gelen konuklarınıza hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Ayrıca turp hafif acı olan bir sebze olmasından dolayı salata yapacağınız zaman bir miktar tuz ekleyerek ovarsanız turpun acısını kolaylıkla alabilirsiniz. Daha sonra yoğurt ve mayonez ekleyerek turp salatasını yapabilirsiniz. Turp salatasını kırmızı turpla ya da kara turpla hazırladıktan sonra sadece kayık tabağın içerisine yaymak yerine küçük kalıplarda servis tabağına aldığınız zaman görsellik bakımından daha fazla cazip gelmektedir. Turp salatasını hazırlarken mutlaka süzme yoğurt kullanmaya özen gösterin. Çünkü normal yoğurt kullandığınızda turp salatası koyu kıvamda değil biraz cıvık oluyor.

Yoğurtlu Turp Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yoğurtlu Turp Salatası Nasıl Yapılır?

İlk önce turpları yıkayalım ve ardından kabuklarını soyarak rendeleyin. Daha sonra başka bir kabın içerisine rendelenen turpları koyalım ve bir miktar tuz ekleyerek ovalım. Turpun acısını aldıktan sonra bol su ile yıkayalım ve suyunu sıkalım. Başka derin bir kâsenin içerisine rendelenen turpları alalım ve ince bir şekilde doğranmış olan salatalık turşusunu ilave edelim. Bu arada sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin, süzme yoğurdu ve mayonezi ekleyerek karıştırın. Ardından turpları da içine ekleyin ve bir miktar tuz ilave ederek karıştırın. Yoğurtlu turp salatasını servis tabağının içerisine küçük kalıplara koyarak ters çevirin ve yerleştirin. Daha sonra üzerine kırmızı pul biber ve nane serperek servise hazırlayın.

Afiyet olsun.
" } ] }