Gebelikte Turp Yemek
Hamilelikte Turp Yemek, Turp bitkisinin içinde oldukça zengin vitaminler bulunmaktadır. Bu bitki kış aylarında yetiştiği için özellikle hamilelik dönemleri kış aylarına denk gelen hamile bayanlar tarafından bolca tüketilmelidir. Hamile bayanların gebelikleri süresince turp bitkisini tüketmelerinde hiçbir sakınca yoktur. Vitamin bakımından oldukça zengin olan turpun Türkiye'deki üretiminin %70 kadarını Osmaniye'nin Kadirli ilçesi karşılamaktadır.
Turpun birçok çeşidi bulunurken; bu çeşitleri farklı renklerde olsa bile besin değeri bakımından birbirine oldukça yakındır.
Gebelikte turp yemek faydaları nelerdir?- Turp bitkisinin kökü kükürt ve iyot açısından zengin olduğu için vücudun ihtiyaç duyduğu gereksinimleri karşılamaktadır.
- Turp bitkisinin içerisindekii E vitamini, B1 vitamini ve B12 vitamini gibi çeşitli mineraller vardır. Hamilelerin bu vitaminleri turp bitkisinden karşılaması oldukça sağlıklıdır.
- Turp bitkisi içerisinde bulunan antioksidan özelliği sayesinde birçok kanser türüne karşıda fayda sağlamaktadır.
- Turp bitkisinin karaciğeri güçlendirici ve şişkinliği giderici etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle hamilelerin turp bitkisini mümkün olduğu kadar bol tüketmesi yararlı olacaktır.
- Bu bitki iyot emilimini azaltarak guatra sebebi olabilir. Bu sebeple gün içerisinde hamilelerin bir porsiyon tüketmesi faydalıdır.
- Turp bitkisi safra için büyük önem taşımaktadır; vücut için büyük yararlar sağlamaktadır.
Böbrek kumları ve mesanede bulunan taşlardan kurtulmaya yardımcı olan etkiler içermektedir.
- Turp bitkisinin romatizma ve astım bronşit gibi solunum yolu şikâyetleri üzerinde oldukça faydası olduğu bilinmektedir. Turpun suyunun bal ile karıştırılarak içilmesi öksürük gibi hastalıklara oldukça faydalıdır.
- Hamilelerde, özellikle de kabızlığı giderici ve idrar söktürücü etkisi ile tüketilmesi tavsiye edilir.
- Ayrıca turpun iştah açıcı yönünden dolayı hamilelerin yemeklerin yanında tüketmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.
- Bu bitkinin içerisinde olan mikrop öldürücü özelliği ile hamile bayanların enfeksiyona karşı doğal yollardan korunabilmesi için tüketmesi yararlı olacaktır.
- Özellikle de hamilelik döneminde ciltte ciddi değişiklikler gözlendiği için turp tüketilerek bu değişikliklerin azaltılması sağlanır. Bu bitki cilde tazelik verir. Bu nedenle hamilelik sırasında cilt bölgesinde bulunan sıkıntıların azalmasına katkı sağlar.
- Kalp ve damar sağlığına faydalı olan etkilerinin yanında şeker hastalığına da yararlı bir bitki olduğu için tüketilmesi faydalıdır.
- Ayrıca ciltte oluşan sivilce ve egzama gibi olumsuz problemleri geçirilmesine yardımcı olur.
Hamilelerin özellikle sebze tüketimi bakımından turpu günlük hayatlarına almaları yararlı olacaktır. Fakat her şeyin fazlasının zararlı olacağı göz önüne alındığı zaman turpun da sadece bir öğünde tüketilmesi iyi olur. Aşırı şekilde tüketmek yarar yerine başka problemler meydana getirebilir. Bu nedenle turp bitkisinin azı karar, çoğu zararlı olabilir.
19.01.2024 09:04:08
Gebelikte Turp Yemek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Gebelikte Turp Yemek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|