Turp Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Turp Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Turp yemeği, turp yemeği yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilecek faydası bol bir yemektir. Yani turp her yörede bulunduğu için yemeği de herkes tarafından rahatça yapılabilmektedir. İçerisinde bol miktarda c vitamini bulunmaktadır. Üstelik beynin temizliğine de faydası olduğu için özellikle sağlıklı bir yaşam tercih eden bireyler tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Çocuklar açısından da çok faydalı olduğu için annelerin bazı lezzet katıcı ilaveler yaparak çocuklarının beğeneceği bir hale getirmesi gerekmektedir. Ülkemizde yemeğinden ziyade daha çok salatalarda ya da yemeklerin yanına dilimlenerek tüketilmektedir. Yemek olarak tüketilmesi ilk olarak itici bir fikir gibi gelebilir fakat çeşitli baharatlarla zenginleştirilmesi halinde gayet lezzetli ve sağlıklı bir yemek ortaya çıkmaktadır.

Turp Yemeği Malzemeleri
  • 750 gram turp
  • 2 adet orta büyüklükte havuç
  • 2 adet orta büyüklükte soğan
  • 200 gram kadar kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı kadar su
  • 3 çorba kaşığı kapari
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Bir çimdik tuz ve karabiber
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Turp Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak havuçlar ve turp güzel bir biçimde yıkanır. Daha sonra küp ya da tercihe bağlı olarak halka biçiminde iki parmak kalınlığında doğranmalıdır. Daha sonra tencere ocağa alınır ve sıvıyağ eklenir. Ardından kıyma ve yine yarım ay biçiminde doğranan soğanlar ilave edilir. Kıymamız suyunu salıp tekrardan çekene kadar ocakta bırakılır. Çok fazla da kavrulmasına izin verilmemelidir. Tencereye salça da ilave edilerek soğanlı kıyma karışımına iyice yedirilir. Daha sonra küp ya da halka biçiminde doğranan turplar ve havuçlar eklenir. Lezzet katması için tuz ve karabiberde ilave edilir. Kapariden de üç çorba kaşığı kadar tencereye koyulur ve üzerine 2 çorba kaşığı sirke eklenerek tencerenin kapağı kapatılarak 3-4 dakika pişmeye bırakılır. Bu sürecin sonunda domateslerin kabukları soyulur, çekirdek ve suyu çıkarılarak küp biçiminde kesilip tencereye aktarılır. Üzerine bir bardak kadar suyu da ekleyip kapağını kapatarak 25-30 dakika kadar daha pişirilmelidir. Son olarak da altını söndürdüğümüz zaman süreçte maydanozlar doğranarak demlenmeye bırakılır. Servis aşamasında yemek üzerindeki maydanozların şekli bozulmadan servis tabağına alınır ve şık bir biçimde servis edilmiş olur. İsteğe bağlı olarak salata ya da çorba ile servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Turp Ekimi

Turp Ekimi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Siyah Turp Bal Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Turp Bal Tarifi ve Malzemeleri

Turp Faydaları ve Özellikleri

Turp Faydaları ve Özellikleri

Karpuz Turp Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karpuz Turp Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Turp Ne Zaman Ekilir?

Turp Ne Zaman Ekilir?

Turp Diyeti Listesi

Turp Diyeti Listesi

Güncel

Turp Suyu ile Saç Uzatma

Turp Suyu ile Saç Uzatma

Güncel

Ballı Turp Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ballı Turp Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Turp Kaç Kalori?

Turp Kaç Kalori?

Turp Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Turp Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Turp Tansiyon Yükseltir mi?

Turp Tansiyon Yükseltir mi?