Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Turp Yemeği

Turp Yemeği

Turp yemeği, turp yemeği yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilecek faydası bol bir yemektir. Yani turp her yörede bulunduğu için yemeği de herkes tarafından rahatça yapılabilmektedir. İçerisinde bol miktarda c vitamini bulunmaktadır. Üstelik beynin temizliğine de faydası olduğu için özellikle sağlıklı bir yaşam tercih eden bireyler tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Çocuklar açısından da çok faydalı olduğu için annelerin bazı lezzet katıcı ilaveler yaparak çocuklarının beğeneceği bir hale getirmesi gerekmektedir. Ülkemizde yemeğinden ziyade daha çok salatalarda ya da yemeklerin yanına dilimlenerek tüketilmektedir. Yemek olarak tüketilmesi ilk olarak itici bir fikir gibi gelebilir fakat çeşitli baharatlarla zenginleştirilmesi halinde gayet lezzetli ve sağlıklı bir yemek ortaya çıkmaktadır.

Turp Yemeği Malzemeleri

  • 750 gram turp
  • 2 adet orta büyüklükte havuç
  • 2 adet orta büyüklükte soğan
  • 200 gram kadar kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı kadar su
  • 3 çorba kaşığı kapari
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Bir çimdik tuz ve karabiber
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Turp Yemeği Nasıl Yapılır?


İlk olarak havuçlar ve turp güzel bir biçimde yıkanır. Daha sonra küp ya da tercihe bağlı olarak halka biçiminde iki parmak kalınlığında doğranmalıdır. Daha sonra tencere ocağa alınır ve sıvıyağ eklenir. Ardından kıyma ve yine yarım ay biçiminde doğranan soğanlar ilave edilir. Kıymamız suyunu salıp tekrardan çekene kadar ocakta bırakılır. Çok fazla da kavrulmasına izin verilmemelidir. Tencereye salça da ilave edilerek soğanlı kıyma karışımına iyice yedirilir. Daha sonra küp ya da halka biçiminde doğranan turplar ve havuçlar eklenir. Lezzet katması için tuz ve karabiberde ilave edilir. Kapariden de üç çorba kaşığı kadar tencereye koyulur ve üzerine 2 çorba kaşığı sirke eklenerek tencerenin kapağı kapatılarak 3-4 dakika pişmeye bırakılır. Bu sürecin sonunda domateslerin kabukları soyulur, çekirdek ve suyu çıkarılarak küp biçiminde kesilip tencereye aktarılır. Üzerine bir bardak kadar suyu da ekleyip kapağını kapatarak 25-30 dakika kadar daha pişirilmelidir. Son olarak da altını söndürdüğümüz zaman süreçte maydanozlar doğranarak demlenmeye bırakılır. Servis aşamasında yemek üzerindeki maydanozların şekli bozulmadan servis tabağına alınır ve şık bir biçimde servis edilmiş olur. İsteğe bağlı olarak salata ya da çorba ile servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 20.01.2024 14:04:40
Turp Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Turp Yemeği Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Turp Yemeği"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Turp Çeşitleri
Turp Çeşitleri
Turp çeşitleri, Turp, yaprakları tüylü olan ve çiçekleri beyaz, sarı ve mor renkte olan ömrü bir yıllık olan bir sebze çeşididir. Sert bir yapısı olan ve kökü yenile ol olan bu sebze hem öyle soyulup yenilebilir hem de salatanın içerisine konularak ç...
Şalgam Turpu
Şalgam Turpu
Şalgam turpu, kökleri sebze olarak tüketilen Turpgiller ailesinden bir bitkidir. 50-120 kadar boyları uzayan ve ülkemizde de yetiştirilmekte olan bitkinin birinci senelerinde kök kısımları ve toprak üstündeki yeşil kısımları; ikinci senelerinde çiçek...
Beyaz Turp
Beyaz Turp
Beyaz turp hem kahvaltılarda hem de yemeklerin yanında tüketilen ve aynı zamanda oldukça lezzetli olan bir bitkidir. Ülkemizde de yetiştirilen bu mükemmel lezzet, insanların birçok sağlık sorunlarını ortadan kaldırabilmektedir. Özellikle beyaz turpla...
Turp Ne Zaman Ekilir
Turp Ne Zaman Ekilir
Turp Ne Zaman Ekilir, Turp bitkisi hemen hemen bütün topraklarda yetiştirilen tarım bitkileri arasında yer almaktadır. Turp bitkisinin kökleri genellikle tek başına ya da başka sebzelerle karıştırılarak tüketilirken; bazı bölgelerde turpun yaprakları...
Hamilelikte Turp Yemek
Hamilelikte Turp Yemek
Hamilelikte turp yemek, Turp bitkisi oldukça zengin vitaminler içermektedir. Bu bitki özellikle kış aylarında bolca tüketilmektedir. Hamilelik süresince turp bitkisini tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Kekremsi bir tadı olan turpun birçok çeşidi ...
Turp Yaprağı
Turp Yaprağı
Turp Yaprağı, A vitamini, B6, B9, C, E vitaminlerini içinde barındıran ve kalsiyum mineralleri açısından çok iyi bir kaynak olmasıyla bilinir. Turp yaprağı göz ile akciğer sağlığına da çok iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra en önemli özelliğinden biri ...
Öksürüğe Turp ve Bal
Öksürüğe Turp ve Bal
Öksürüğe turp ve bal, Kış aylarında nezle, grip gibi soğuk algınlığına karşı yapılabilecek turp ve bal ile oluşan öksürük gibi rahatsızlıkların giderilmesi sağlanır. Bu ikili sürekli öksürüklerde ve kuru öksürüklerde şifa kaynağı olarak kullanılır. T...
Yaban Turpu
Yaban Turpu
Yaban turpu, turpgiller ailesine mensup bir bitkidir. Bu turp türü, mucizevi etkileriyle insan sağlığı için kullanılan bir bitkidir. Yaban turpu, aslında günümüzde daha az kullanılan bir meyvedir. Çünkü günümüzde turp, daha iyi koşullarda yetiştirile...
Kırmızı Turp Turşusu
Kırmızı Turp Turşusu
Kırmızı turp turşusu, İnsanlar tarafından ilgi odağı olan kırmızı turp, asında genellikle lezzeti nedeniyle tüketilse bile bazı insanlar kırmızı turp turşusunu faydaları nedeniyle tüketmektedir. Kırmızı turpun insan sağlığına faydaları saymakla bitme...
Turp Tohumu
Turp Tohumu
Turp Tohumu, Turp sebze olarak tüketilen çeşitleri bulunan turpgiller familyasında bulunan bir bitki türüdür. Turp tarihçesinde eski Roma dönemlerinde Roma'da yetiştirildiği ve Asya Avrupa'da şalgam türlerinin yetiştirildiği bilinir. Turpun birkaç çe...
Japon Turpu
Japon Turpu
Japon Turpu, Ülkemizde bulunan siyah veya kırmızı turplarla tam olarak benzerlik gösteren Japon turpu, genellikle Asya ülkelerinde tüketilir. Beyaz renkte olan bu turpun tadı siyah ve kırmızı turpa göre daha az acıdır.Japon turpunun tohumları, genell...
Kırmızı Turp Bal
Kırmızı Turp Bal
Kırmızı turp bal, Özellikle öksürük nöbetlerine iyi gelen kırmızı turp bal karışımı tavsiye edilmektedir. Geçmeyen öksürüklerde alternatif olarak kullanılan kırmızı turp bal iyi geldiği bilinmektedir. Kırmızı ya da siyah turp ile hazırlanan bu karışı...

 

Turp Çeşitleri
Şalgam Turpu
Beyaz Turp
Turp Ne Zaman Ekilir
Hamilelikte Turp Yemek
Turp Yaprağı
Öksürüğe Turp ve Bal
Yaban Turpu
Kırmızı Turp Turşusu
Turp Tohumu
Japon Turpu
Kırmızı Turp Bal
Bayır Turpu
Turp Yemeği
Siyah Turp Suyu
Turp Otu
Bal Turp Karışımı
Kara Turp
Siyah Turp Bal Zencefil
Turp Tansiyon Yükseltirmi
Mor Turp
Yeşil Turp
Eşek Turpu
Turp Yetiştiriciliği
Turp Kalori
Alabaş Turp
Karpuz Turp
Kırmızı Turpun Faydaları
Beyaz Turp Salatası
Fındık Turp
Popüler İçerik
Bayır Turpu
Bayır Turpu
Bayır Turpu, familya olarak turpgiller familyasına dahildir. Ana vatanı Avrupa ve Asya olarak tahmin edilmekle birlikte, dünyanın her yerinde yetişebi...
Siyah Turp Suyu
Siyah Turp Suyu
Siyah Turp Suyu, Turp çeşit çeşit renkleri olan bir sebzedir. Rengi ne olursa olsun turpun birçok faydaları vardır. Ancak kırmızı ya da beyaz turp g...
Turp Otu
Turp Otu
Turp otu, günümüzde insanlar tarafından oldukça sevilen ve oldukça bol bir şekilde tüketilen yiyeceklerdir. Turp otu, daha çok salatalar içerisinde le...
Bal Turp Karışımı
Bal Turp Karışımı
Bal turp karışımı; Kendi halinde birebir tüketildiğinde de birçok faydası olan bu iki besin birleştirildiğinde de insan vücudu için çok yararlı bir be...
Kara Turp
Kara Turp
Kara turp, günümüzde insanlarda ilgi çekici bir etki gösteren yiyeceklerdendir. Hem lezzetiyle hem de insan sağlığına olan faydalarıyla oldukça gündem...
Siyah Turp Bal Zencefil
Siyah Turp Bal Zencefil
Siyah Turp Bal Zencefil: Siyah turp, bal, zencefil bu üçlü karışım güçlü bir balgam söktürücü öksürüğü kesici etkisi olduğunu hepimiz biliriz. Siyah...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Turp Çeşitleri
Şalgam Turpu
Beyaz Turp
Turp Ne Zaman Ekilir
Hamilelikte Turp Yemek
Plavix Ve Ecoprin İlaç Kullanıyorum
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Plavix Ve Ecoprin İlaç Kullanıyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024