Turp, sebze olarak tüketilen ve turpgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Turpun tarihi, eski Roma dönemlerine kadar uzanır ve Roma’da yetiştirildiği bilinmektedir. Ayrıca, Asya ve Avrupa'da da çeşitli şalgam türleri yetiştirilmiştir. Turpun birkaç çeşidi bulunmaktadır: kara turp, kırmızı turp ve beyaz turp gibi. Turp, soğan şeklinde yumru bir yapıya sahip olup toprak altında yetişir; yaprakları ise toprak üstünde bulunur. Turpun içeriğinde bulunan birçok vitamin ve mineral sağlık açısından çok faydalıdır. Turp kadar, turp tohumu da bir şifa kaynağıdır. Turp tohumu, insan sağlığı için gerekli olan tüm vitaminleri ve mineralleri içinde barındırır. Turp Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Turp Tohumunun Kullanılışı Bir çorba kaşığı turp tohumunu bir bardağa koyup üzerine kaynamış su dökün. Ağzını kapatarak 5 dakika demleyin. Demlenen çayı isteğe bağlı olarak sade veya içerisine bal, limon, tarçın gibi malzemeler katarak lezzetini artırıp günlük tüketilmesi tavsiye edilir. Bu çayı içmek, yukarıda saydığımız hastalıklardan kurtulmamızı sağlar. Ülkemizde şekillerine ve büyüklüklerine göre 3 çeşit turp yetiştirilmektedir. Bunlar bayır turpu, kestane turpu ve fındık turpudur. Bayır Turpu Yuvarlak, yassı ve kök tarafı sivri şekillerde olup dış kabuğu siyah, iç kısmı ise beyaz turptur. Kestane Turpu Yuvarlak ve hafif uzunca olan bu turpun dış kabuğu ve içi beyazdır. Yazlık turp çeşididir. Fındık Turpu Yuvarlak, uzun, basık ve topaç şeklinde olup kırmızı ve beyaz renklere sahiptir. |
Mustafa cikrikci
06 Nisan 2024 CumartesiMerhaba tohumluk dogal turp satiyormusunuz.bu sene tarima baslamayi düşünüyorum
Cevap yazAdmin
06 Nisan 2024 CumartesiMerhaba Mustafa cikrikci,
Evet, tohumluk doğal turp satıyoruz. Tarıma başlama kararınız için sizi tebrik ederim. Hangi tür turp tohumlarıyla ilgilendiğinizi belirtirseniz size daha iyi yardımcı olabiliriz. İyi günler dilerim!
Uzman
06 Nisan 2024 CumartesiTurp turpgiller familyasına ait olan üstü yeşil yapraklı kökü yenilen bir sebzedir. Kırmızı, kara ve beyaz olmak üzere üç çeşidi vardır. Lezzetli olmasının yanı sıra insan vücudu için de oldukça fayda vericidir. Kanı temizlenmesi, iştah açması, mikrop temizleme, iltihap temizleme ve buna benzer birçok hastalığa iyi gelmektedir. Vücuda direnç verir.
Soru Sor / Yorum Yap