Turp Yemeği

Turp yemeği, turp yemeği yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilecek faydası bol bir yemektir. Yani turp her yörede bulunduğu için yemeği de herkes tarafından rahatça yapılabilmektedir. İçerisinde bol miktarda c vitamini bulunmaktadır. Üstelik beynin temizliğine de faydası olduğu için özellikle sağlıklı bir yaşam tercih eden bireyler tarafından tüketilmesi önerilmektedir.
Çocuklar açısından da çok faydalı olduğu için annelerin bazı lezzet katıcı ilaveler yaparak çocuklarının beğeneceği bir hale getirmesi gerekmektedir. Ülkemizde yemeğinden ziyade daha çok salatalarda ya da yemeklerin yanına dilimlenerek tüketilmektedir. Yemek olarak tüketilmesi ilk olarak itici bir fikir gibi gelebilir fakat çeşitli baharatlarla zenginleştirilmesi halinde gayet lezzetli ve sağlıklı bir yemek ortaya çıkmaktadır.

Turp Yemeği Malzemeleri

  • 750 gram turp
  • 2 adet orta büyüklükte havuç
  • 2 adet orta büyüklükte soğan
  • 200 gram kadar kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı kadar su
  • 3 çorba kaşığı kapari
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Bir çimdik tuz ve karabiber
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Turp Yemeği Nasıl Yapılır?


İlk olarak havuçlar ve turp güzel bir biçimde yıkanır. Daha sonra küp ya da tercihe bağlı olarak halka biçiminde iki parmak kalınlığında doğranmalıdır. Daha sonra tencere ocağa alınır ve sıvıyağ eklenir.
Ardından kıyma ve yine yarım ay biçiminde doğranan soğanlar ilave edilir. Kıymamız suyunu salıp tekrardan çekene kadar ocakta bırakılır. Çok fazla da kavrulmasına izin verilmemelidir. Tencereye salça da ilave edilerek soğanlı kıyma karışımına iyice yedirilir. Daha sonra küp ya da halka biçiminde doğranan turplar ve havuçlar eklenir. Lezzet katması için tuz ve karabiberde ilave edilir. Kapariden de üç çorba kaşığı kadar tencereye koyulur ve üzerine 2 çorba kaşığı sirke eklenerek tencerenin kapağı kapatılarak 3-4 dakika pişmeye bırakılır. Bu sürecin sonunda domateslerin kabukları soyulur, çekirdek ve suyu çıkarılarak küp biçiminde kesilip tencereye aktarılır. Üzerine bir bardak kadar suyu da ekleyip kapağını kapatarak 25-30 dakika kadar daha pişirilmelidir. Son olarak da altını söndürdüğümüz zaman süreçte maydanozlar doğranarak demlenmeye bırakılır. Servis aşamasında yemek üzerindeki maydanozların şekli bozulmadan servis tabağına alınır ve şık bir biçimde servis edilmiş olur. İsteğe bağlı olarak salata ya da çorba ile servis edilebilir.

Afiyet olsun.

20.01.2024 14:04:40
Turp Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Turp Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Turp Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Turp Çeşitleri

Turp çeşitleri, Turp, yaprakları tüylü olan ve çiçekleri beyaz, sarı ve mor renkte olan ömrü bir yıllık olan bir sebze çeşididir. Sert bir yapısı olan ve kök...
Devamını Oku

Şalgam Turpu

Şalgam turpu, kökleri sebze olarak tüketilen Turpgiller ailesinden bir bitkidir. 50-120 kadar boyları uzayan ve ülkemizde de yetiştirilmekte olan bitkin...
Devamını Oku

Beyaz Turp

Beyaz turp hem kahvaltılarda hem de yemeklerin yanında tüketilen ve aynı zamanda oldukça lezzetli olan bir bitkidir. Ülkemizde de yetiştirilen bu mükemmel le...
Devamını Oku

Turp Ne Zaman Ekilir

Turp Ne Zaman Ekilir, Turp bitkisi hemen hemen bütün topraklarda yetiştirilen tarım bitkileri arasında yer almaktadır. Turp bitkisinin kökleri genellikle tek...
Devamını Oku

Hamilelikte Turp Yemek

Hamilelikte turp yemek, Turp bitkisi oldukça zengin vitaminler içermektedir. Bu bitki özellikle kış aylarında bolca tüketilmektedir. Hamilelik süresince turp...
Devamını Oku

Turp Yaprağı

Turp Yaprağı, A vitamini, B6, B9, C, E vitaminlerini içinde barındıran ve kalsiyum mineralleri açısından çok iyi bir kaynak olmasıyla bilinir. Turp yapr...
Devamını Oku

Öksürüğe Turp ve Bal

Öksürüğe turp ve bal, Kış aylarında nezle, grip gibi soğuk algınlığına karşı yapılabilecek turp ve bal ile oluşan öksürük gibi rahatsızlıkların giderilmesi s...
Devamını Oku

Yaban Turpu

Yaban turpu, turpgiller ailesine mensup bir bitkidir. Bu turp türü, mucizevi etkileriyle insan sağlığı için kullanılan bir bitkidir. Yaban turpu, aslınd...
Devamını Oku

Kırmızı Turp Turşusu

Kırmızı turp turşusu, İnsanlar tarafından ilgi odağı olan kırmızı turp, asında genellikle lezzeti nedeniyle tüketilse bile bazı insanlar kırmızı turp turşusu...
Devamını Oku

Turp Tohumu

Turp Tohumu, Turp sebze olarak tüketilen çeşitleri bulunan turpgiller familyasında bulunan bir bitki türüdür. Turp tarihçesinde eski Roma dönemlerinde Roma'd...
Devamını Oku

Japon Turpu

Japon Turpu, Ülkemizde bulunan siyah veya kırmızı turplarla tam olarak benzerlik gösteren Japon turpu, genellikle Asya ülkelerinde tüketilir. Beyaz renkte ol...
Devamını Oku

Kırmızı Turp Bal

Kırmızı turp bal, Özellikle öksürük nöbetlerine iyi gelen kırmızı turp bal karışımı tavsiye edilmektedir. Geçmeyen öksürüklerde alternatif olarak kullanılan ...
Devamını Oku

Bayır Turpu

Bayır Turpu, familya olarak turpgiller familyasına dahildir. Ana vatanı Avrupa ve Asya olarak tahmin edilmekle birlikte, dünyanın her yerinde yetişebile...
Devamını Oku

Siyah Turp Suyu

Siyah Turp Suyu, Turp çeşit çeşit renkleri olan bir sebzedir. Rengi ne olursa olsun turpun birçok faydaları vardır. Ancak kırmızı ya da beyaz turp gibi ...
Devamını Oku

Turp Otu

Turp otu, günümüzde insanlar tarafından oldukça sevilen ve oldukça bol bir şekilde tüketilen yiyeceklerdir. Turp otu, daha çok salatalar içerisinde lezzeti n...
Devamını Oku

Bal Turp Karışımı

Bal turp karışımı; Kendi halinde birebir tüketildiğinde de birçok faydası olan bu iki besin birleştirildiğinde de insan vücudu için çok yararlı bir besin hal...
Devamını Oku

Kara Turp

Kara turp, günümüzde insanlarda ilgi çekici bir etki gösteren yiyeceklerdendir. Hem lezzetiyle hem de insan sağlığına olan faydalarıyla oldukça gündemde olan...
Devamını Oku

Siyah Turp Bal Zencefil

Siyah Turp Bal Zencefil: Siyah turp, bal, zencefil bu üçlü karışım güçlü bir balgam söktürücü öksürüğü kesici etkisi olduğunu hepimiz biliriz. Siyah tur...
Devamını Oku

Turp Tansiyon Yükseltirmi

Turp Tansiyon Yükseltir mi, Turp kış aylarında çiğ olarak tüketilen genellikle salata içerisine yenen çok değerli bir besindir. İçerisinde B2 ve B6 vitamin, ...
Devamını Oku

Mor Turp

Mor turp, adından da anlaşıldığı gibi turp çeşitleri arasında bulunan bir turp türüdür. Aslında mor turp, turplar arasında en çok tüketilen çeşididir. Mor tu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Turp Çeşitleri
Şalgam Turpu
Beyaz Turp
Turp Ne Zaman Ekilir
Hamilelikte Turp Yemek
Son Forum Konuları
Plavix Ve Ecoprin İlaç Kullanıyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024