Bal Turp Karışımı

Bal turp karışımı; Kendi halinde birebir tüketildiğinde de birçok faydası olan bu iki besin birleştirildiğinde de insan vücudu için çok yararlı bir besin haline gelir. İkisinin doğal olarak üretilenin kullanılması yapılacak karışım için çok önemlidir. O yüzdende hakiki yani glikozsuz bal olması ve mevsiminde yetişmiş turp kullanılması gerekir.
Kış mevsimin geleceği bu dönemlerde sofralarınızda olması gereken besinlerdir. Bin bir derde deva olarak bilinen turp sebzesinin bal ile birleşmesi özellikle akciğer hastalıklarında çok faydalı olur.

Bal turp karışımı malzemeleri

  • Siyah turp,
  • Hakiki bal,
  • Bir adet su bardağı, malzemelerinden oluşur.

Bal turp karışımı kullanılışı ve faydaları nelerdir?


Özellikle turp sebzesinin içinin oyulması ile yapılacak olan bu karışım birçok organ için faydalıdır. Oyulan turpun içerisine bal konularak yapılan bu karışım ağzına kadar doldurulduktan sonra kesilen kapak gibi olan baş kısım kapatılarak yapılır. Daha sonra hazırlanan bal turp karışımı bir gece boyunca bardak üzerinde bekletilir ve tüm gece boyunca bardağa suyunu bırakması sağlanır. Gecenin sonunda bardağa biriken bu karışım özellikle öksürük sorunu yaşayan kişilerde oldukça etkili olan bir karışımdır. Birçok Uzman hekim tarafından da tavsiye edilen bal turp karışımı her zaman ve herkesin rahatlıkla yapabileceği çok kolay ve basit bir karışımdır. Ayrıca karaciğer hücrelerini uyarıcı etkisi, akciğeri kuvvetlendirmesi ve safra kesesinin boşalmasını sağladığından tüketilmesi önemlidir.
Bunun yanında iştah açar ve diş etlerinin kanaması gibi problemlere karşıda etkilidir. Kan yapıcı özelliği ve hazmı kolaylaştırıcı etkisi de vardır. Daha birçok şeye yarayan bal turp karışımı sinir sistemini rahatlatır, İdrar söktürür astım, bronşit, romatizma ve boğmaca gibi hastalıklarda da etkilidir. Egzama ve alerji gibi hastalıklara da iyi gelir. Rahatlatan etkileri sayesinde uykuyu düzenler ve erkeklik gücünü arttırır. Damar sertleşmesi ve ağrı azaltmada da etkili bir karışımdır. Solunum yolları içinde kullanılan bal turp karışımı, boğaz ağrıları ve yanmalarına da iyi gelir. Solumu dengeleyici özelliği sayesinde astım hastalarını rahatlatır ve mide asidi ve tükürüğün salgılanmasını arttırıcı etkisi vardır.

Bal turp karışımını kullanmaması gerekenler;

Bu karışım her ne kadar birçok şeye karşılı faydalı bir karışım olsa da safra kesesinde taş bulunan hastaların kullanmaması gerekmektedir. Aslında tam bir her derde devadır bu bal ve turp karışımı, o yüzdende herkesin günlük yaşantısında tüketmesi gerekir.

Bal turp karışımı, zamanla bedenimizde oluşabilecek birçok olumsuz hastalık veya olgulara karşı kullanılabilen en doğal karışımların başında gelir. Ama bu tür karışımları kullanmadan önce hekime danışarak yapılmasında fayda vardır. Belirttiğimiz gibi istenmeyen başka hastalıkların tetiklenmesinin önüne geçilmiş olur.
20.01.2024 06:27:43
Bal Turp Karışımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bal Turp Karışımı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bal Turp Karışımı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Turp Çeşitleri

Turp çeşitleri, Turp, yaprakları tüylü olan ve çiçekleri beyaz, sarı ve mor renkte olan ömrü bir yıllık olan bir sebze çeşididir. Sert bir yapısı olan ve kök...
Devamını Oku

Şalgam Turpu

Şalgam turpu, kökleri sebze olarak tüketilen Turpgiller ailesinden bir bitkidir. 50-120 kadar boyları uzayan ve ülkemizde de yetiştirilmekte olan bitkin...
Devamını Oku

Beyaz Turp

Beyaz turp hem kahvaltılarda hem de yemeklerin yanında tüketilen ve aynı zamanda oldukça lezzetli olan bir bitkidir. Ülkemizde de yetiştirilen bu mükemmel le...
Devamını Oku

Turp Ne Zaman Ekilir

Turp Ne Zaman Ekilir, Turp bitkisi hemen hemen bütün topraklarda yetiştirilen tarım bitkileri arasında yer almaktadır. Turp bitkisinin kökleri genellikle tek...
Devamını Oku

Hamilelikte Turp Yemek

Hamilelikte turp yemek, Turp bitkisi oldukça zengin vitaminler içermektedir. Bu bitki özellikle kış aylarında bolca tüketilmektedir. Hamilelik süresince turp...
Devamını Oku

Turp Yaprağı

Turp Yaprağı, A vitamini, B6, B9, C, E vitaminlerini içinde barındıran ve kalsiyum mineralleri açısından çok iyi bir kaynak olmasıyla bilinir. Turp yapr...
Devamını Oku

Öksürüğe Turp ve Bal

Öksürüğe turp ve bal, Kış aylarında nezle, grip gibi soğuk algınlığına karşı yapılabilecek turp ve bal ile oluşan öksürük gibi rahatsızlıkların giderilmesi s...
Devamını Oku

Yaban Turpu

Yaban turpu, turpgiller ailesine mensup bir bitkidir. Bu turp türü, mucizevi etkileriyle insan sağlığı için kullanılan bir bitkidir. Yaban turpu, aslınd...
Devamını Oku

Kırmızı Turp Turşusu

Kırmızı turp turşusu, İnsanlar tarafından ilgi odağı olan kırmızı turp, asında genellikle lezzeti nedeniyle tüketilse bile bazı insanlar kırmızı turp turşusu...
Devamını Oku

Turp Tohumu

Turp Tohumu, Turp sebze olarak tüketilen çeşitleri bulunan turpgiller familyasında bulunan bir bitki türüdür. Turp tarihçesinde eski Roma dönemlerinde Roma'd...
Devamını Oku

Japon Turpu

Japon Turpu, Ülkemizde bulunan siyah veya kırmızı turplarla tam olarak benzerlik gösteren Japon turpu, genellikle Asya ülkelerinde tüketilir. Beyaz renkte ol...
Devamını Oku

Kırmızı Turp Bal

Kırmızı turp bal, Özellikle öksürük nöbetlerine iyi gelen kırmızı turp bal karışımı tavsiye edilmektedir. Geçmeyen öksürüklerde alternatif olarak kullanılan ...
Devamını Oku

Bayır Turpu

Bayır Turpu, familya olarak turpgiller familyasına dahildir. Ana vatanı Avrupa ve Asya olarak tahmin edilmekle birlikte, dünyanın her yerinde yetişebile...
Devamını Oku

Turp Yemeği

Turp yemeği, turp yemeği yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilecek faydası bol bir yemektir. Yani turp her yörede bulunduğu için yemeği de herkes taraf...
Devamını Oku

Siyah Turp Suyu

Siyah Turp Suyu, Turp çeşit çeşit renkleri olan bir sebzedir. Rengi ne olursa olsun turpun birçok faydaları vardır. Ancak kırmızı ya da beyaz turp gibi ...
Devamını Oku

Turp Otu

Turp otu, günümüzde insanlar tarafından oldukça sevilen ve oldukça bol bir şekilde tüketilen yiyeceklerdir. Turp otu, daha çok salatalar içerisinde lezzeti n...
Devamını Oku

Kara Turp

Kara turp, günümüzde insanlarda ilgi çekici bir etki gösteren yiyeceklerdendir. Hem lezzetiyle hem de insan sağlığına olan faydalarıyla oldukça gündemde olan...
Devamını Oku

Siyah Turp Bal Zencefil

Siyah Turp Bal Zencefil: Siyah turp, bal, zencefil bu üçlü karışım güçlü bir balgam söktürücü öksürüğü kesici etkisi olduğunu hepimiz biliriz. Siyah tur...
Devamını Oku

Turp Tansiyon Yükseltirmi

Turp Tansiyon Yükseltir mi, Turp kış aylarında çiğ olarak tüketilen genellikle salata içerisine yenen çok değerli bir besindir. İçerisinde B2 ve B6 vitamin, ...
Devamını Oku

Mor Turp

Mor turp, adından da anlaşıldığı gibi turp çeşitleri arasında bulunan bir turp türüdür. Aslında mor turp, turplar arasında en çok tüketilen çeşididir. Mor tu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Turp Çeşitleri
Şalgam Turpu
Beyaz Turp
Turp Ne Zaman Ekilir
Hamilelikte Turp Yemek
Son Forum Konuları
Plavix Ve Ecoprin İlaç Kullanıyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024