Bal Turp Karışımı
Bal turp karışımı; Kendi halinde birebir tüketildiğinde de birçok faydası olan bu iki besin birleştirildiğinde de insan vücudu için çok yararlı bir besin haline gelir. İkisinin doğal olarak üretilenin kullanılması yapılacak karışım için çok önemlidir. O yüzdende hakiki yani glikozsuz bal olması ve mevsiminde yetişmiş turp kullanılması gerekir.
Kış mevsimin geleceği bu dönemlerde sofralarınızda olması gereken besinlerdir. Bin bir derde deva olarak bilinen turp sebzesinin bal ile birleşmesi özellikle akciğer hastalıklarında çok faydalı olur.
Bal turp karışımı malzemeleri- Siyah turp,
- Hakiki bal,
- Bir adet su bardağı, malzemelerinden oluşur.
Bal turp karışımı kullanılışı ve faydaları nelerdir?
Özellikle turp sebzesinin içinin oyulması ile yapılacak olan bu karışım birçok organ için faydalıdır. Oyulan turpun içerisine bal konularak yapılan bu karışım ağzına kadar doldurulduktan sonra kesilen kapak gibi olan baş kısım kapatılarak yapılır. Daha sonra hazırlanan bal turp karışımı bir gece boyunca bardak üzerinde bekletilir ve tüm gece boyunca bardağa suyunu bırakması sağlanır. Gecenin sonunda bardağa biriken bu karışım özellikle öksürük sorunu yaşayan kişilerde oldukça etkili olan bir karışımdır. Birçok Uzman hekim tarafından da tavsiye edilen bal turp karışımı her zaman ve herkesin rahatlıkla yapabileceği çok kolay ve basit bir karışımdır. Ayrıca karaciğer hücrelerini uyarıcı etkisi, akciğeri kuvvetlendirmesi ve safra kesesinin boşalmasını sağladığından tüketilmesi önemlidir.
Bunun yanında iştah açar ve diş etlerinin kanaması gibi problemlere karşıda etkilidir. Kan yapıcı özelliği ve hazmı kolaylaştırıcı etkisi de vardır. Daha birçok şeye yarayan bal turp karışımı sinir sistemini rahatlatır, İdrar söktürür astım, bronşit, romatizma ve boğmaca gibi hastalıklarda da etkilidir. Egzama ve alerji gibi hastalıklara da iyi gelir. Rahatlatan etkileri sayesinde uykuyu düzenler ve erkeklik gücünü arttırır. Damar sertleşmesi ve ağrı azaltmada da etkili bir karışımdır. Solunum yolları içinde kullanılan bal turp karışımı, boğaz ağrıları ve yanmalarına da iyi gelir. Solumu dengeleyici özelliği sayesinde astım hastalarını rahatlatır ve mide asidi ve tükürüğün salgılanmasını arttırıcı etkisi vardır.
Bal turp karışımını kullanmaması gerekenler;
Bu karışım her ne kadar birçok şeye karşılı faydalı bir karışım olsa da safra kesesinde taş bulunan hastaların kullanmaması gerekmektedir. Aslında tam bir her derde devadır bu bal ve turp karışımı, o yüzdende herkesin günlük yaşantısında tüketmesi gerekir.
Bal turp karışımı, zamanla bedenimizde oluşabilecek birçok olumsuz hastalık veya olgulara karşı kullanılabilen en doğal karışımların başında gelir. Ama bu tür karışımları kullanmadan önce hekime danışarak yapılmasında fayda vardır. Belirttiğimiz gibi istenmeyen başka hastalıkların tetiklenmesinin önüne geçilmiş olur.
20.01.2024 06:27:43
Bal Turp Karışımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|