Hamilelikte Turp Yemek
Hamilelikte turp yemek, Turp bitkisi oldukça zengin vitaminler içermektedir. Bu bitki özellikle kış aylarında bolca tüketilmektedir. Hamilelik süresince turp bitkisini tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Kekremsi bir tadı olan turpun birçok çeşidi bulunurken; bu çeşitleri farklı renklerde bulunsa bile besin değeri açısından birbirine oldukça yakındır.
Hamilelikte turp bitkisinin faydaları nelerdir?- Turp bitkisinin kökü kükürt ve iyot bakımından zengin olduğu için vücudun ihtiyacı olan gereksinimleri karşılamaktadır. Hamileler için gerekli olan bu maddeleri turptan karşılamaları mümkündür.
- Turp bitkisinin kökündeki E vitamini, B12 vitamini ve B1 vitamini gibi çeşitli mineraller bulunmaktadır. Hamilelerin bu vitaminleri turp bitkisinden alması oldukça sağlıklıdır.
- Ayrıca turp bitkisi antioksidan özelliği ile birçok kanser türüne karşı da savaş sağlamaktadır.
- Karaciğer dostu olan turp bitkisinin karaciğeri kuvvetlendirici ve şişkinliği giderici etkisi bulunmaktadır. Bu sebeple hamilelerin turp bitkisini bol bol tüketmesi faydalı olacaktır.
- Turp bitkisi safra için oldukça önemli olup; vücut için büyük faydalar içermektedir. Böbrek kumları ve mesanede bulunan taşların gitmesine yardımcı olan etkiler içermektedir.
- Bu bitkinin romatizma ve astım bronşit gibi solunum şikâyetleri üzerinde oldukça faydası olduğu bilinmektedir. Ayrıca astım bronşit gibi hastalıklarda faydalı olan turpun bal ile karıştırılarak suyunun içilmesi ile öksürük gibi hastalıklara oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.
Böyle sıkıntısı olan hamilelerin bu bitkiyi tüketmesi oldukça sağlıklı olacaktır.
- Hamilelerde özellikle de idrar söktürücü ve kabızlığı giderici etkisi ile tüketilmesi tavsiye edilir.
- Ayrıca turpun tüketilmesiyle iştah açıcı faydasından dolayı hamilelerin yemeklerin yanında tüketmesi tavsiye edilmektedir.
- Bu bitkinin içerisinde bulunan mikrop öldürücü özelliği ile hamilelerin enfeksiyona karşı doğal korunabilmesi için tüketmesi sağlıklı olacaktır.
- Turp bitkisi vücudu ve dişleri kuvvetlendirdiği için hamileler için son derece faydalı olacaktır.
- Kalp ve damar sağlığına faydalı olan etkilerinin yanında şeker hastalığına da etkisi olduğu için tüketilmesi faydalıdır.
- Özellikle de hamilelik döneminde ciltte ciddi değişiklikler gözlendiği için turp tüketilerek bu değişikliklerin azaltılması sağlanır. Bu bitkisi cilde tazelik verirken; saçlarda parlaklık sağlar. Bu sebeple hamilelik esnasında bu bölgelerde bulunan sıkıntıların azalmasına katkı sağlar.
- Ayrıca ciltte oluşan sivilce ve egzama gibi olumsuz problemleri geçirilmesine yardımcı olur.
- Bu bitki iyot emilimini azaltarak guatra sebebi olabilir. Bu sebeple gün içerisinde hamilelerin bir porsiyon tüketmesi faydalıdır.
Hamilelerin özellikle sebze tüketimi açısından turpu günlük yaşantısında alması faydalı olacaktır. Ancak her şeyin fazlasının zararı olacağı için turpun da sadece bir öğünde tüketilmesi gerekir. Sürekli tüketmek başka problemler meydana getirebilir. Bu sebeple turp bitkisinin azı karar, çoğu zarar verebilir.
20.01.2024 04:26:27
Hamilelikte Turp Yemek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Hamilelikte Turp Yemek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|