Kırmızı Turp Turşusu

Kırmızı turp turşusu, İnsanlar tarafından ilgi odağı olan kırmızı turp, asında genellikle lezzeti nedeniyle tüketilse bile bazı insanlar kırmızı turp turşusunu faydaları nedeniyle tüketmektedir. Kırmızı turpun insan sağlığına faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Bu nedenle insanlar kırmızı turpu her mevsim tüketmek isterler. Fakat ülkemizde kış mevsimi geldiği zaman turp üretimi yok diyebilecek kadar azalır.
İşte sizlerde özellikle kırmızı turpun daha az bulunduğu zamanlarda bunu tüketebilmek için turpun bol olduğu zamanlarda kırmızı turp turşusu yaparak kış ayları için saklayabilirsiniz. Kırmızı turp turşusu, solunum yolu rahatsızlıkları için birebir olduğu için aslında tam bir kış meyvesidir. Bu nedenle kırmızı turp turşusunu en çok kış aylarında tüketmelisiniz. Solunum yollarında oluşan enfeksiyonların ortadan kaldırılması, insanlarda akciğer hava yollarının açılması, kan yapımının hızlanması, hücre yenilenmesinin arttırılması ve daha birçok farklı hastalığın giderilmesinde kullanılabilir. Eğer sizlerde kırmızı turp turşusu yapmak istiyorsanız birazdan vereceğim kırmızı turp turşusu tarifine kulak vermelisiniz. Bu tarifi adım adım takip ederek sizlerde bu mükemmel lezzeti evlerinizde en sağlıklı şekilde yaparak tüketebilirsiniz.

Kırmızı Turp Turşusu Malzemeleri

  • İki kg kadar kırmızı turp,
  • Bir çay bardağı kadar sirke,
  • Bir yemek kaşığı tuz,
  • Bir yemek kaşığı toz şeker,
  • Beş diş sarımsak
  • Son olarak bir miktar su

Kırmızı Turp Turşusu Nasıl Yapılır?


Bilindiği gibi kırmızı turp, toprak altında yetişen bir bitkidir.
Bu nedenle etrafında çamurlar ya da topraklar olabilir. Öncelikle kırmızı turpu çok temiz bir şekilde yıkayalım ve bir tencere içerisine koyalım. Daha sonra üzerine malzemelerde bahsettiğimiz kadar tuzu atalım. Tuzu attıktan sonra sirkeyi, sarımsakları ve toz şekeri de ekleyerek üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Tüm bu malzemeleri bol bol karıştırarak erimesini sağlayın. Malzemeler karıştıktan hemen sonra pişirmek için ocağı açın ve pancar pişene kadar bu işlemi devam ettirin. Ocağı kapatmadan çatalı kırmızı turpa batırın. Eğer yumuşak işe pişmiş demektir.

Artık kırmızı turp pişti. Şimdi bu turpu en az bir gece boyunca hiç karışmadan tencerede bekletelim. Bu süreç içerisinde turp suyu, bir miktar içine çakacak ve suyla özleşecektir. Bir gece suda bekleyen turpu süzelim ve suyundan arındıralım. Daha sonra kabuklarını temiz bir şekilde soyun. Bu arada belirtmek isterim ki suyunu süzdükten sonra kesinlikle atmamalısınız.

Kabukları doğranmış olan kırmızı turpu parçalar halinde doğrayın ve bir cam kavanoza yerleştirin. Daha sonra üzerine süzdüğümüz suyu ekleyelim. Bu şekilde kırmızı turp turşusu hazır. Ağzını sıkıca kapatarak en az 4 gün kadar bir süre hiç açmadan bekleyin. Ne kadar beklerse o kadar güzel olacaktır. Yaptığımız kırmızı turp turşusunun son kullanma tarihi kapağı açılmadığı sürece 1 yıldır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 20:37:40
Kırmızı Turp Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kırmızı Turp Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Turp Turşusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Turp Çeşitleri

Turp çeşitleri, Turp, yaprakları tüylü olan ve çiçekleri beyaz, sarı ve mor renkte olan ömrü bir yıllık olan bir sebze çeşididir. Sert bir yapısı olan ve kök...
Devamını Oku

Şalgam Turpu

Şalgam turpu, kökleri sebze olarak tüketilen Turpgiller ailesinden bir bitkidir. 50-120 kadar boyları uzayan ve ülkemizde de yetiştirilmekte olan bitkin...
Devamını Oku

Beyaz Turp

Beyaz turp hem kahvaltılarda hem de yemeklerin yanında tüketilen ve aynı zamanda oldukça lezzetli olan bir bitkidir. Ülkemizde de yetiştirilen bu mükemmel le...
Devamını Oku

Turp Ne Zaman Ekilir

Turp Ne Zaman Ekilir, Turp bitkisi hemen hemen bütün topraklarda yetiştirilen tarım bitkileri arasında yer almaktadır. Turp bitkisinin kökleri genellikle tek...
Devamını Oku

Hamilelikte Turp Yemek

Hamilelikte turp yemek, Turp bitkisi oldukça zengin vitaminler içermektedir. Bu bitki özellikle kış aylarında bolca tüketilmektedir. Hamilelik süresince turp...
Devamını Oku

Turp Yaprağı

Turp Yaprağı, A vitamini, B6, B9, C, E vitaminlerini içinde barındıran ve kalsiyum mineralleri açısından çok iyi bir kaynak olmasıyla bilinir. Turp yapr...
Devamını Oku

Öksürüğe Turp ve Bal

Öksürüğe turp ve bal, Kış aylarında nezle, grip gibi soğuk algınlığına karşı yapılabilecek turp ve bal ile oluşan öksürük gibi rahatsızlıkların giderilmesi s...
Devamını Oku

Yaban Turpu

Yaban turpu, turpgiller ailesine mensup bir bitkidir. Bu turp türü, mucizevi etkileriyle insan sağlığı için kullanılan bir bitkidir. Yaban turpu, aslınd...
Devamını Oku

Turp Tohumu

Turp Tohumu, Turp sebze olarak tüketilen çeşitleri bulunan turpgiller familyasında bulunan bir bitki türüdür. Turp tarihçesinde eski Roma dönemlerinde Roma'd...
Devamını Oku

Japon Turpu

Japon Turpu, Ülkemizde bulunan siyah veya kırmızı turplarla tam olarak benzerlik gösteren Japon turpu, genellikle Asya ülkelerinde tüketilir. Beyaz renkte ol...
Devamını Oku

Kırmızı Turp Bal

Kırmızı turp bal, Özellikle öksürük nöbetlerine iyi gelen kırmızı turp bal karışımı tavsiye edilmektedir. Geçmeyen öksürüklerde alternatif olarak kullanılan ...
Devamını Oku

Bayır Turpu

Bayır Turpu, familya olarak turpgiller familyasına dahildir. Ana vatanı Avrupa ve Asya olarak tahmin edilmekle birlikte, dünyanın her yerinde yetişebile...
Devamını Oku

Turp Yemeği

Turp yemeği, turp yemeği yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilecek faydası bol bir yemektir. Yani turp her yörede bulunduğu için yemeği de herkes taraf...
Devamını Oku

Siyah Turp Suyu

Siyah Turp Suyu, Turp çeşit çeşit renkleri olan bir sebzedir. Rengi ne olursa olsun turpun birçok faydaları vardır. Ancak kırmızı ya da beyaz turp gibi ...
Devamını Oku

Turp Otu

Turp otu, günümüzde insanlar tarafından oldukça sevilen ve oldukça bol bir şekilde tüketilen yiyeceklerdir. Turp otu, daha çok salatalar içerisinde lezzeti n...
Devamını Oku

Bal Turp Karışımı

Bal turp karışımı; Kendi halinde birebir tüketildiğinde de birçok faydası olan bu iki besin birleştirildiğinde de insan vücudu için çok yararlı bir besin hal...
Devamını Oku

Kara Turp

Kara turp, günümüzde insanlarda ilgi çekici bir etki gösteren yiyeceklerdendir. Hem lezzetiyle hem de insan sağlığına olan faydalarıyla oldukça gündemde olan...
Devamını Oku

Siyah Turp Bal Zencefil

Siyah Turp Bal Zencefil: Siyah turp, bal, zencefil bu üçlü karışım güçlü bir balgam söktürücü öksürüğü kesici etkisi olduğunu hepimiz biliriz. Siyah tur...
Devamını Oku

Turp Tansiyon Yükseltirmi

Turp Tansiyon Yükseltir mi, Turp kış aylarında çiğ olarak tüketilen genellikle salata içerisine yenen çok değerli bir besindir. İçerisinde B2 ve B6 vitamin, ...
Devamını Oku

Mor Turp

Mor turp, adından da anlaşıldığı gibi turp çeşitleri arasında bulunan bir turp türüdür. Aslında mor turp, turplar arasında en çok tüketilen çeşididir. Mor tu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Turp Çeşitleri
Şalgam Turpu
Beyaz Turp
Turp Ne Zaman Ekilir
Hamilelikte Turp Yemek
Son Forum Konuları
Plavix Ve Ecoprin İlaç Kullanıyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024