Öksürüğe Turp ve Bal

Öksürüğe turp ve bal, Kış aylarında nezle, grip gibi soğuk algınlığına karşı yapılabilecek turp ve bal ile oluşan öksürük gibi rahatsızlıkların giderilmesi sağlanır. Bu ikili sürekli öksürüklerde ve kuru öksürüklerde şifa kaynağı olarak kullanılır. Turpta bulunan antibiyotik özelliği sebebiyle vücutta bulunan enfeksiyonlara karşı savunma amaçlı kullanılır.
Bu karışımın kış aylarında sık sık kullanılması gerekir. Kanı temizleme özelliği bulunan bu bitkinin faydaları saymakla bitmez. Siyah turp ile oluşturulacak kür sık sık uygulandığı zaman vücutta bulunan enfeksiyon ve gribal öksürük gibi problemlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Siyah turpun faydaları nelerdir?

  • Siyah turp bağışıklık sistemini güçlendiren; soğuk algınlığı, öksürük, bademcik iltihabı gibi hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılır.
  • Ayrıca kansere karşı koruyucu etkisine sahip olduğundan dolayı kanda bulunan zehirli maddeleri temizler ve idrar söktürür.
  • Bu bitki romatizmal hastalıklara, kalp ve damar sertliğine oldukça faydalı bir bitkidir.
  • İçerisinde bulundurduğu ısıtıcı özelliğinden dolayı özellikle de boğaz hastalıklarında oldukça etkili bir tedavi şekli olarak kullanılırken; öksürük gibi problemlerde büyük faydalar sağlar.
  • Turp içerisinde bulundurduğu maddeler sebebiyle astım hastalarının solunumunu düzenleyici etkiye sahiptir.
  • Turp bitkisi tüketildiğinde diş etlerinde bulunan kanamaları giderir ve diş etlerini güçlendirerek geri çekilme gibi olayları engeller.
İçerisinde bulunan faydalı vitamin ve mineraller dolayısıyla sık sık sofralarda bulundurulması gereken gıdalar arasında yer alır. Siyah turpun öksürüğe karşı oldukça faydası vardır. Boğazda bulunan enfeksiyonların giderilmesinde ve bağışıklık sistemini güçlendirme gibi etkisinden dolayı kullanıldığı zaman vücutta olan bakteri ve enfeksiyonları yok etmesi sebebiyle tedavi amaçlı kullanılır.

Öksürüğe karşı yapılacak turp kürü


Bu yapacağımız uygulama oldukça faydalı olup, yeterli sürede uygulandığı zaman oldukça büyük şifa kaynağı olarak kullanılır. Yapacağımız bu kür için gerekli olan malzemelerimiz şöyledir:
  • 1 adet büyük boy kara turp
  • 1 tatlı kaşığı bal
Öncelikli olarak yapacağımız bu yöntem sayesinde elde edeceğimiz turpun suyu ile vücutta bulunan kuru öksürük ve grip gibi salgınlardan kurtulmuş oluruz. Bu işlem için turpun kapağını keserek içini bıçak yardımıyla veya kaşık yardımıyla oymak gerekir. Oyduğumuz turpun parçalarını atmayarak salata gibi gıdaların içerisinde değerlendirebiliriz. Siyah turpu oyduktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı bal koyarız. Bal yoksa içerisine toz şeker koyarak kestiğimiz turpun kapağını üzerine kapatarak; bir gün bekletiriz. Bir gün sonra turpun suyu çıkınca suyunu alarak öksürük olan kişinin içmesi sağlanır. Öksürüğü olan kişinin öksürüğünün azaltılması sağlanır. Yaptığımız turpun suyunu aldıktan sonra turpun içerisine tekrar bal koyarak ertesi gün tekrar suyunun çıkmasını sağlarız. Bir turpa iki sefer bu uygulama yaparak kullanabilir. Bu yapacağımız işlemi yedi gün boyunca tekrarlayarak uyguladığımız takdirde öksürük olan kişinin öksürüğünde azalmalar gözlenir. Ancak sürekli tekrar eden öksürük için doktor kontrolü gerekir.
20.01.2024 10:29:25
Öksürüğe Turp ve Bal ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Öksürüğe Turp ve Bal Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Öksürüğe Turp ve Bal"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Turp Çeşitleri

Turp çeşitleri, Turp, yaprakları tüylü olan ve çiçekleri beyaz, sarı ve mor renkte olan ömrü bir yıllık olan bir sebze çeşididir. Sert bir yapısı olan ve kök...
Devamını Oku

Şalgam Turpu

Şalgam turpu, kökleri sebze olarak tüketilen Turpgiller ailesinden bir bitkidir. 50-120 kadar boyları uzayan ve ülkemizde de yetiştirilmekte olan bitkin...
Devamını Oku

Beyaz Turp

Beyaz turp hem kahvaltılarda hem de yemeklerin yanında tüketilen ve aynı zamanda oldukça lezzetli olan bir bitkidir. Ülkemizde de yetiştirilen bu mükemmel le...
Devamını Oku

Turp Ne Zaman Ekilir

Turp Ne Zaman Ekilir, Turp bitkisi hemen hemen bütün topraklarda yetiştirilen tarım bitkileri arasında yer almaktadır. Turp bitkisinin kökleri genellikle tek...
Devamını Oku

Hamilelikte Turp Yemek

Hamilelikte turp yemek, Turp bitkisi oldukça zengin vitaminler içermektedir. Bu bitki özellikle kış aylarında bolca tüketilmektedir. Hamilelik süresince turp...
Devamını Oku

Turp Yaprağı

Turp Yaprağı, A vitamini, B6, B9, C, E vitaminlerini içinde barındıran ve kalsiyum mineralleri açısından çok iyi bir kaynak olmasıyla bilinir. Turp yapr...
Devamını Oku

Yaban Turpu

Yaban turpu, turpgiller ailesine mensup bir bitkidir. Bu turp türü, mucizevi etkileriyle insan sağlığı için kullanılan bir bitkidir. Yaban turpu, aslınd...
Devamını Oku

Kırmızı Turp Turşusu

Kırmızı turp turşusu, İnsanlar tarafından ilgi odağı olan kırmızı turp, asında genellikle lezzeti nedeniyle tüketilse bile bazı insanlar kırmızı turp turşusu...
Devamını Oku

Turp Tohumu

Turp Tohumu, Turp sebze olarak tüketilen çeşitleri bulunan turpgiller familyasında bulunan bir bitki türüdür. Turp tarihçesinde eski Roma dönemlerinde Roma'd...
Devamını Oku

Japon Turpu

Japon Turpu, Ülkemizde bulunan siyah veya kırmızı turplarla tam olarak benzerlik gösteren Japon turpu, genellikle Asya ülkelerinde tüketilir. Beyaz renkte ol...
Devamını Oku

Kırmızı Turp Bal

Kırmızı turp bal, Özellikle öksürük nöbetlerine iyi gelen kırmızı turp bal karışımı tavsiye edilmektedir. Geçmeyen öksürüklerde alternatif olarak kullanılan ...
Devamını Oku

Bayır Turpu

Bayır Turpu, familya olarak turpgiller familyasına dahildir. Ana vatanı Avrupa ve Asya olarak tahmin edilmekle birlikte, dünyanın her yerinde yetişebile...
Devamını Oku

Turp Yemeği

Turp yemeği, turp yemeği yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilecek faydası bol bir yemektir. Yani turp her yörede bulunduğu için yemeği de herkes taraf...
Devamını Oku

Siyah Turp Suyu

Siyah Turp Suyu, Turp çeşit çeşit renkleri olan bir sebzedir. Rengi ne olursa olsun turpun birçok faydaları vardır. Ancak kırmızı ya da beyaz turp gibi ...
Devamını Oku

Turp Otu

Turp otu, günümüzde insanlar tarafından oldukça sevilen ve oldukça bol bir şekilde tüketilen yiyeceklerdir. Turp otu, daha çok salatalar içerisinde lezzeti n...
Devamını Oku

Bal Turp Karışımı

Bal turp karışımı; Kendi halinde birebir tüketildiğinde de birçok faydası olan bu iki besin birleştirildiğinde de insan vücudu için çok yararlı bir besin hal...
Devamını Oku

Kara Turp

Kara turp, günümüzde insanlarda ilgi çekici bir etki gösteren yiyeceklerdendir. Hem lezzetiyle hem de insan sağlığına olan faydalarıyla oldukça gündemde olan...
Devamını Oku

Siyah Turp Bal Zencefil

Siyah Turp Bal Zencefil: Siyah turp, bal, zencefil bu üçlü karışım güçlü bir balgam söktürücü öksürüğü kesici etkisi olduğunu hepimiz biliriz. Siyah tur...
Devamını Oku

Turp Tansiyon Yükseltirmi

Turp Tansiyon Yükseltir mi, Turp kış aylarında çiğ olarak tüketilen genellikle salata içerisine yenen çok değerli bir besindir. İçerisinde B2 ve B6 vitamin, ...
Devamını Oku

Mor Turp

Mor turp, adından da anlaşıldığı gibi turp çeşitleri arasında bulunan bir turp türüdür. Aslında mor turp, turplar arasında en çok tüketilen çeşididir. Mor tu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Turp Çeşitleri
Şalgam Turpu
Beyaz Turp
Turp Ne Zaman Ekilir
Hamilelikte Turp Yemek
Son Forum Konuları
Plavix Ve Ecoprin İlaç Kullanıyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024