Yoğurtlu Turp Salatası Yoğurtlu Turp Salatası, kış sebzelerinden olan turpun faydalarından yararlanmak için ideal bir tariftir. Turp, özellikle karaciğer sağlığı açısından oldukça yararlıdır. Karaciğerde meydana gelen şişlikleri azaltır ve genel karaciğer fonksiyonlarını destekler. Ayrıca, kış aylarında sıklıkla karşılaşılan öksürüğü hafifletir ve bronşit ile astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarının doğal tedavisinde kullanılır. Bu besleyici ve iştah açıcı salatayı, özel günlerinizde veya konuklarınıza ikram etmek üzere hazırlayabilirsiniz. Turp, hafif acı bir sebze olduğundan, salata yaparken bir miktar tuz ekleyerek ovuşturursanız acısını alabilirsiniz. Yoğurt ve mayonez ekleyerek hazırlanan bu salata, kırmızı turp veya kara turp kullanılarak yapılabilir. Servis tabağında küçük kalıplar kullanarak sunum yaparsanız, görsellik açısından daha cazip olacaktır. Salatanın ideal kıvamı için süzme yoğurt kullanmaya özen gösterin; çünkü normal yoğurt kullanıldığında salata daha cıvık olabilir. Yoğurtlu Turp Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler
Yoğurtlu Turp Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle turpları yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Başka bir kabın içine rendelenen turpları koyun ve bir miktar tuz ekleyerek ovuşturun. Turpun acısını aldıktan sonra bol su ile yıkayın ve suyunu sıkın. Derin bir kaseye rendelenen turpları alın ve ince doğranmış salatalık turşusunu ekleyin. Sarımsakları soyduktan sonra rendeleyin ve süzme yoğurt ile mayonezi ekleyerek karıştırın. Ardından turpları da ekleyip bir miktar tuz ilave ederek karıştırın. Yoğurtlu turp salatasını servis tabağına küçük kalıplar kullanarak yerleştirin. Üzerine kırmızı pul biber ve nane serperek servise hazırlayın. Afiyet olsun. |