Yeşil Turp Türleri ve Özellikleri
15 Mayıs 2024

Yeşil Turp Türleri ve Özellikleri

Yeşil turp, ülkemizde de bulunan Çin turpu, karpuz turpu gibi isimlerle bilinen bir turp türüdür. Turbun dış kabuğunun yeşil beyaz renklerine sahip olması, içinin kırmızı renkte olması herkesin dikkatini çeker. Ortalama 6-7 cm çapında olan bu sebze türünü yemeklerle birlikte salata gibi, yemeklerden sonra da sade olarak tüketebilirsiniz. Yeşil turp anavatanı Çin olan bir sebzedir. Ekildikten sonra 70-75 günde hasada gelir. Üstelik kışın soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır. Bildiğimiz turplardan farklı renklere sahip olduğundan, herkesin ilgisini çeker. Ancak bunun yanında oldukça yararlı bir sebzedir. Tadı sulu, hafif tatlımsı ve gevrek özelliktedir. İster küp şeklinde doğranarak ister rendelenerek yeşillikler, zeytinyağı ve limonla birlikte harika bir uyum sağlar.

Yeşil turp faydaları nelerdir?
  • Düzenli olarak yeşil turp tüketilirse, eklem romatizması sorunu olanlara, eklemlerde iltihap problemi olanlara yararlı olur.
  • Pişirilerek tüketilen yeşil turp, öksürüğe iyi gelir. Pişirme sırasında turp rendelenir ve kavrulur. Bunun yanında balla birlikte turp suyunu içmekte öksürüğü kesmekte etkili olur. Aynı yöntemlerle yeşil turbu bronşit tedavisinde alternatif tedavi olarak uygulayabilirsiniz.
  • Cildinizde akne ve sivilceler içinde, balla karıştırılan yeşil turpu tüketebilirsiniz.
  • Boğaz iltihabı sorunu olanlar, turp suyu içebilirler, gargara yapabilirler.
  • Karaciğerin temizlenmesi için, her gün 1 çay bardağı turp suyu tüketin. Aynı zamanda rendelenmiş ve balla karıştırılmış turpta aynı etkiyi gösterir.
  • Yeşil turp tüketildiğinde idrar söktürücü etkisi olur.
  • Turpun tohumlarını öğüterek balla birlikte macun kıvamına getirin. Bunu her gün 1 tatlı kaşığı tüketirseniz vücudunuza dinçlik verecektir.
  • Rendelenmiş turbu bir süre bekleterek, suyunu sıkın. Bunu balla tatlandırıp içerseniz öd söktürmeye yardımcı olur.
  • Sirkeyle kaynatılan turp tohumunu balla karıştırıp, merhem gibi cilt yaralarından kullanabilirsiniz.
  • Yeşil turp sarımsakla birlikte tüketilirse, bir süre sonra saçların canlanmasında etkili olduğu gibi, dökülmesine engel olur.
  • Turp suyu balla karıştırılarak, 15 gün süreyle içilirse böbrek taşlarının dökülmesinde etkili olur.
Yeşil turp ve diğer turp türleri mide rahatsızlıkları olan kişilerde, mide yanmasına ve geğirmeye neden olur. Üstelik hazmı da zor olur. Bunun için yapraklarıyla birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bayır Turpu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bayır Turpu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kara Turp Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kara Turp Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bal Turp Karışımı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bal Turp Karışımı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Turp Ne Zaman Ekilir?

Turp Ne Zaman Ekilir?

Turpun Faydaları ve Kullanımı

Turpun Faydaları ve Kullanımı

Turp Tansiyon Yükseltir mi?

Turp Tansiyon Yükseltir mi?

Turp Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Turp Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Turp Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Turp Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Turp Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Turp Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Turp Suyu ile Saç Uzatma

Turp Suyu ile Saç Uzatma

Turp Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Turp Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?